Friday, 6 June 2014

Vihreä tee: 5 syytä

Teen lehtien käyttö ruuanlaitossa katsotaan alkaneen Kiinassa, noin 3000 vuotta sitten. Vihreä tee ilmestyy historiaan 700-800-lukujen välissä, kun teen lehtiä alettiin hauduttaa juomaveden mauan muuttamiseksi. Eurooppassa tee tuli tunnetuksi vasta 1500-luvulla ja se tunnettiin aluksi ylellisyystarvikkeena, johon vain aatelilla oli varaa. Tuntemamme vihreä tee on muuttunut vuosisatojen kuluessa, ja on nykyään tunnettu teetyyppi kaikkialla maailmassa.


Vihreää teetä ylistetään sen monien terveysvaikutteiden vuoksi, joista muutamat saattavat vaikuttaa jopa uskomattomilta.
  1. Painon pudotus
Vihreän teen on tutkitusti todettu vaikuttuvan painoa alentavasti, sillä se auttaa elimistöä polttamaan rasvaa. Vaikka teen juonti ei johdakkaan nopeasti näkyviin tuloksiin, oikean ruokavalion ja säännöllisen liikunnan lisäksi siitä voi olla apua. Vihreä tee auttaa myös pitämään elimistön puhtaana.

     2. Terve keho

Teen on huomattu suojaavan muutamilta saurauksilta ja esimerkiksi suojaavan syövältä. Ja kuten ylenpänä jo mainittu, vihreä tee todella puhdistaa elimistöä. Teen juonti pitää edesauttaa epäpuhtauksien poistumista kehosta, ja auttaa pitämään kolesterolin tason kurissa.
  1. Antioxidantti
Kyllä se on totta. Vihreää teetä suositellaan juomaan muutama kuppi päivässä. Parhaimman tuloksen saadaksesi, valmista teesi itse. Valmisjuomat (esimerkiksi pullotetut jääteet) eivät sisällä kaikkia ”oikean” vihreän teen vaikutuksia.

    4. Ehkäisee ikääntymistä

Toinen mahtava uutinen on, että vihreä teetä voi käyttää myös ulkoisesti. Nopea tee-naamio valmistuu näin: keitä vettä ja sekoita vihreä tee ja vesi tahnaksi. Jos käytät pussiteetä, kannattaa pussi rikkoa ja käyttää lehdet. Sekoita tahna kiinteäksi ja levitä kasvoille, anna vaikuttaa 10 minuuttia ja pese pois. Naamion kiinteyden parantamiseksi, voi siihen sekoittaa esimerkiksi teelusikallisen hunajaa.
  1. Suojaa immuunijärjestelmää
Puhdas elimistö, suojaa muutamilta perussairauksilta ja maistuu hyvältä!  

No comments:

Post a Comment