Tuesday, 3 June 2014

Jalkahetki

Nyt on aika laittaa jalat kesäkuntoon! Loistava tapa aloittaa jalkahoito, on liottaa jalkoja kotitekoisessa suolavedessä. Kuten merivedessäkin, omatekoinen suolavesi parantaa talven jälkeen kuivunutta ihoa ja pehmentää kovettumia, jotka on helpompi hangata pois jalkakylvyn jälkeen.

Kaada sopivan kokoiseen astiaan (esimerkiksi tavallinen pesuvati käy hyvin tähän tarkoitukseen) lämmintä vettä ja sekoita joukkoon merisuolaa. Möys tavallista suolaa voi käyttää, ellei merisuolaa ole saatavilla. Sekoita vesi ja suola, odota hetki.

Jalkakylpyveteen voi lisätä eteerisiä öljyjä tai erilaisia jalkasuoloja. Jalkojen hemmottelu on tärkeää, sillä niiden hyvinvoinnilla on isotekijä koko kehon terveyteen. Jalat jäävät kuitenkin helposti huomiotta, vaikka ne joutuvat päivittäin koetukselle. Tiesitkö, että jalkapohjasi ovat täynnä hermojenpäätteitä, jotka ovat yhteydessä toisiin hermoihin kaikkialla kehossasi?

Liota jalkoja 20minuutista puoleen tuntiin, sen jälkeen huuhtele jalat ja muista kosteutus! Jalkakylvyn voi toistaa muutaman kerran viikossa, sillä pitkän talven jälkeen kovia kärsinyt iho ei parane hetkessä. Liika suola kuitenkin kuivuttaa ihoa. Jos jalat tuntuvat tarvitsevan vielä lisää huolen pitoa kosteuksen jälkeen, rasvaa jalat muhkealla kerroksella jalkavoidetta ja kiedo niiden ympärille elmukelmua. Kelmu pitää kosteuden iholla tehokkaammin. Kaiken tämän päälle kannattaa laittaa vielä sukka, sillä kelmu on todella liukas!

Voi olla hyvä idea nukkua kelmusuojat jalassa, ellei ajatus tunnu liian vieraalta. Pehmeästä ihosta kovettumat on helppo hangata pois jalkarapsilla ja jaloilla on välittömästi parempi olo! Jalkakylpy on myös ihana rentouttava hetki kiireiseen arkeen, tai vaikka hiljaiseen vapaailtaan.


No comments:

Post a Comment