Sunday, 21 April 2013

Asiaa antioksidanteista

Useimmiten teini-ikäisiin liittyviä ongelmia dominoivat rasvat, ja ihonhoito-ongelmat ovat tavallisimpia teini-ikäisillä. Tänä päivänä kaikki mediat, sekä lehdet, televisio että internet ovat täynnä artikkeleita ihonhoidosta. Nämä artikkelit sisältävät yleensä erilaisia terapioita ja kotitekoisia ratkaisuja ihonhoitoon. Täysin luonnollisista aina kemiallisiin aineisiin, nämä artikkelit antavat lukijalle kovasti kaivattuja ratkaisuja ihoon liittyviin ongelmiin.

Viimeisin ihonhoitotrendi liittyy luonnollisiin antioksidantteihin. Nykyään uskotaan enemmän ja enemmän siihen, että mitä luonnollisempi käytettävä tuote on, sitä tehokkaampi ja vähemmän sivuvaikutuksia siinä on. Tällä konseptilla on vahva historiallinen tausta koska tiedämme, että jo muinoin kuningattaret ja prinsessat luottivat luonnollisiin uutteihin kuten kiinanruusuun ja oliiviöljyyn pitääkseen ihonsa hohtavana ja nuorena. Ajan mittaan olemme saattaneet nämä aineet jokaiselle saatavaksi tuubeihin, pulloihin ja purkkeihin sisältäen kosteutusvoidetta, voidetta, shampoota ja anti aging -geelejä. Nämä pitävät sisällään viidakon kukkiin ja kasveihin piilotetut runsaat terveyssalaisuudet. Ainoa eroavaisuus on, että niitä on todennäköisesti prosessoitu tutkimuslaboratoriossa ja testattuja ennen kuin saat ne käteesi.

Englanninkielinen sana näille on 'nutraceutical', joka on yhdistelmä englannin sanoista 'nutrient' (ravintoaine) ja 'pharmaceutical' (lääke).

Useimmat ihonhoitotuotteita valmistavat yhtiöt paasaavat kuinka mahtavia antioksidantit ja luonnolliset aineet ovat. Antioksidantti on aine joka estää toisten yhdisteiden hapettumista, eli hävittää vapaita radikaaleja. Nämä radikaalit voivat olla kehon omaa tuotantoa tai ulkoa tulleet esimerkiksi auringon säteilyn kautta.

Vaikka vapaiden radikaalien konsepti on vaikea selittää, lailen voi kärjistää siihen, että radikaalit voivat olla haitallisia ja aiheuttaa geenimutatioita. Mutaatiot voivat johtaa ihosyöpään ja aiheuttaa peruuttamattomia ihovaurioita. Antioksidanteilla voimme rajoittaa vapaiden radikaalien määrää kehossa varmistaen ihon hyvän ulkonäön lisäksi myös sen terveyden. Tämä havainto johti mahtaviin tuotteisiin jotka auttavat ihon vanhenemiseen liittyviin ongelmiin. Ongelmat kuten rypyt, finnit, pigmentinmuodostus ja pienet kasvaimet ovat vähennettävissä lisäämällä antioksidanttien määrää ruokavaliossa.

Nykyään antioksidantteja on kosmetiikassa, mutta on tärkeää mys syödä niitä tarpeeksi joka päivä. Parhaat antioksidantin lähteet ovat paprikat, omenat, mustikat, pinaatti, parsakaali, mansikat ja pähkinät. Varista että syöt joitakin näistä päivittäin.

No comments:

Post a Comment