Tuesday, 30 April 2013

Kemiallinen kuorinta


Ihonhoidossa lääkärit käyttävät kemiallista kuorintaa tapana poistaa auringon vahingoittamaa, pigmentoitua ja ryppyistä ihoa kuorimalla sitä kemikaaleilla. Kun vanha iho kuoriutuu pois sen alta ilmestyy uutta, tuoreemman näköistä ihoa. Kemiallinen kuorinta ei kuitenkaan hidasta ihon ikääntymistä. Se vaan vaihtaa vanhan ihon uudempaan ja tuoreempaan. Sen jälkeen vastuu on sinulla huolehtia ihostasi paremmin ja suojata sitä auringolta. Itse menetelmä ei vaikuta ihon sisäiseen ikääntymiseen. Jos altistat uuden ihosi auringolle se vahingoittu samalla lailla kuin vanhakin iho.

Ihonhoito kemiallisella kuorinnalla ja ihovaurioita – kemiallinen kuorinta poistaa pienet rypyt, auringon vahingoittamat kohdat ja väritykset. Se poistaa myös ihon nahkaisen vaikutelman. Kemiallinen kuorinta poistaa joitakin kohtia, jotka voivat muuttua syöväksi, ja kasvojen arpia. Mieto kemiallinen kuorinta on joskus hoitokeinona akneen.

Voiko kemiallinen kuorinta vahingoittaa – joissakin harvinaisissa tapauksissa kemiallinen kuorinta voi aiheuttaa tulehduksia ja arpeutumista. Tästä sinun täytyy keskustella lääkärisi kanssa. Mikään kehoa muuttava toimenpide ei ole riskitön. Mietoon kuorintaan käytetään nk. AHA:ta, keskitason kuorintaan käytetään TCA:ta ja syvään kuorintaan käytetään fenolia. Voit ajatela asian näin; mitä syvemmällä iho-ongelmat ovat, sitä syvemmän kuorinnan täytyy olla. Lääkäri päättää tästä tutkittuaan ihoasi ja keskusteltuaan kanssasi haluamistasi tuloksista, ajankäytöstä sekä minkä verran epämukavuutta koet kestäväsi. Syvemmät kuorinnat aiheuttavat enemmän epämukavuutta. Myös näistä asioista sinun tulee keskustella lääkärisi kanssa.

Tämä artikkeli on tarkoitettu ainoastaan informatiivisena. Tämä artikkeli ei anna lääketieteellistä neuvoa, eikä ole ammattilaisen neuvonnan korvike. Konsultoi lääkäriäsi. Älä seuraa tämän artikkelin vinkkejä konsultoimatta lääkäriäsi. Kirjoittaja ei ole vastuussa tämän artikkelin tietojen tuloksista tai mahdollisista vahingoista.

No comments:

Post a Comment