Tuesday, 21 May 2013

Avokado kauneudenhoidossaEteläisestä Meksikosta peräisin oleva Avokado ei ainoastaan ole ruoanlaitossa käytettävä herkku, vaan kätevä osa päivittäistä ihonhoitorutiinia. Se sisältää tyydyttymättömiä eli niitä hyviä rasvoja, jotka tekevät hyvää sydämelle. Avokado sisältää myös proteiineja ja E-vitamiinia, joka on tärkeää kauniin ihon hyvinvoinnille. Näiden lisäksi avokado sisältää myös:-Kuituja, jotka edistävät nopeaa aineenvaihduntaa-Potassiumia, joka edesauttaa kehon vesitasapainon ylläpitoa-Vitamiineja A,D ja E, jotka imeytyvät ihoon ja kohentavat ihon laatuaEi siis ihme, että avokadon syönnin lisäksi sen parantavia vaikutuksia hyödynnetään myös kauneudenhoidossa, varsinkin ihonhoidossa. Avokadon öljy pehmentää ihoa, kosteuttaen sitä ja voi tehdä ihmeitä vahingoittuneelle, kuivalle ja hoitamattomalle iholle. Siispä seuraavalla kerralla kun ihosi tarvitsee lisää huolenpitoa, ota avuksesi avokado ja käytä sitä hyväksesi. Mikä sen parempaa ihollesi, kuin luonnon omat kosteuttajat!Helppoja ihonhoito-ohjeita käyttämällä avokadoa:


Silmäpussit

Jos yöunesi ovat jääneet vähäisiksi, tai kärsit silmäpusseista, leikkaa avokado viipaleiksi ja aseta viipaleet silmiesi alle 20 minuutiksi. Pidä avokadoa jääkaapissa ennen tätä, niin myös sen viileä kosketus tekee ihmeitä väsyneelle katseellesi.


Silmänympärysvoide

Tee oma silmävoiteesi sekoittamalla 5 tippaa manteliöljyä kolmeen kypsään avokadon viipaleeseen. Sekoita nämä keskenään, kunnes saat tahnamaisen seoksen ja sitten taputtele se silmiesi ympärille. Pidä tahna silmien ympärillä 5 minuuttia ja huuhtele pois. Pidä kuitenkin huolta, ettei tahnaa mene silmiisi. Voit myös tehdä silmänympärysvoidetta avokadoöljystä, aloe vera geelistä tai seesaminsiemenöljystä. Myös viinirypäleiden siemenet ovat erinomaisia ihonhoitoon.


Kasvonaamio

Tämä kasvonaamio kuivalle iholle on päivän pelastus! Muhenna puolikas avokado ja lisää se sellaisenaan kasvoillesi. Pidä naamio kasvoillasi 15 minuutin ajan ja sitten huuhdo pois lämpimällä vedellä. Laita hartioillesi pyyhe, jottei avokadoa tipu vaatteillesi.Jotta saisit vielä kosteuttavamman naamion, lisää muussattuun avokadoon hieman kasvisöljyä ja sitten lisää se kasvoillesi 15-20 minuutiksi. Pakkasen puremat posket eivät enää tunnu kuivilta tämän jälkeen!


Tasaiset ja pehmeät kädet

Tee tahna sekoittamalla ¼ avokadoa, 1 kananmunan valkuainen, 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita ja 1 teelusikallinen sitruunamehua. Lisää tama tahna käsiisi ja jätä 20 minuutiksi. Lopulta voit hieroa käsiäsi yhteen ja tuntea kuinka avokado kosteuttaa ja kaurahiutaleet kuorivat käsiesi ihoa. Kun toistat rutiinin säännöllisesti, saat ihanan pehmeät kädet!


Kasvojen kuorintavoide

Tarvitset 2 ruokalusikallista pellavansiemeniä, puolikkaan muussatun banaanin, sekä puolikkaan avokadon kuoren. Sekoita pellavansiemenet ja banaani yhteen kulhossa ja kauho se avokadon kuorella pois, sitten hieroen sen kavoillesi pyörivin liikkein hellästi ja hitaasti. Huuhtele lämpimällä vedellä. Käytä kuorintavoidetta kasvoillesi noin kerran viikossa tarpeen mukaan.

Varoitus: Sinun on kuitenkin tärkeä muistaa olla varovainen noudattaessasi näitä ohjeita. Vältä raaka-aineiden käyttöä, joille olet allerginen ja jos et ole varma, testaa sitä ensin ihollesi pienelle alueelle. Varo myös tuotteiden joutumista silmiin, varsinkin jos mukana on karheita siemeniä, jotka voivat vaurioittaa silmäkalvoa. Nyt voit nauttia avokadosta niin ruokien joukossa, kuin suoraan iholle levitettynä ja nauttia sen tuomista vaikutuksista.


No comments:

Post a Comment