Wednesday, 22 January 2014

Näin onnistut lahjan valinnassa

Lahjan valinta ja osto voi olla useille erittäin stressaava tilanne. Usein lahjan valinta jätetään viime hetkelle, jolloin on pakko napata mukaan ensimmäiseksi kaupan hyllyillä vastaan tuleva tuote. Näissä tapauksissa on hyvinkin mahdollista, ettei lahja sovi sen saajalle, tai sen käyttötarkoitus menee hukkaan. Siksi sanonta “ajatus on tärkein” todella pitää paikkansa. 

Kun pistät lahjan hankintaan ensin hieman pohdintaa taakse, lahjan ei tarvitse edes olla kallis, jotta sen saaja pitää siitä. Kun olet miettinyt henkilöä lahjaa valitessasi, se näkyy myös lahjaa avatessa. Näin voit olla varma etteivät rahasi mene hukkaan ja kykenet ilahduttamaan läheistäsi mukavalla lahjalla.

Kauneustuotteiden valinta voi olla erityisen vaikeaa, varsinkin jos et tiedä lahjan saajan lempi tuoksuja, ihotyyppiä ja –väriä sekä mahdollisia allergioita. Samalla kauneustuotteet ovat yksi parhaimmista lahjoista! Usein monet ihmiset eivät halua tuhlata itseensä rahaa, mutta saadessaan hyvämerkkisen kasvovoiteen, tama on kuin luksusta. Seuraavaksi siis muutama vinkki, joilla osut varmasti nappiin ostaessasi kauneustuotteita lahjaksi.


1. Ota selvää ystäväsi ihotyypistä. Tällä tavoin voit valita hänelle sopivan kasvovoiteen tai pesuvoiteen. Miten sitten saat toisen ihotyypin selville? Tarkastele sitä kun seuraavan kerran istutte alas kahville. Onko iho kuivan oloinen ja hilseilevä? Onko iho kiiltävä ja öljyinen? Vai ehkä molemmat? Jos et ole varma, ottaako tuotteen joka sopii kuivalle vai rasvaiselle iholle. Valitse sekaiholle sopiva tuote.

Jos et osaa itse arvioida, ota asia puheeksi ja leiki salapoliisia. Mainitse että pakkaset ovat kiristäneet omaa ihoasi ja katso kuinka ystäväsi vastaa. Jos vieläkään ei tärppää, kutsu itsesi kylään ja tarkasta kylpyhuoneen peilikaapin sisältö. Näin voit olla 100% varma että ostat oikeanlaiset tuotteet!

2. Osta vain tuotteita, joista itse pidät. Löysitkö alehyllystä hajuveden jonka voisit antaa jollekulle joululahjaksi? Pidätkö hajusta itse? Jos et pidä sen hajusta, on parempi olla ostamatta sitä. Vaikka ystäväsi pitäisikin hajusta, voi olla että joudut nuuhkimaan hänen yllään olevaa tuoksua jatkossa paljonkin! Anna siis vain lahjoja, joista tulisit itsekin onnelliseksi.

3. Ota riskejä. Valitessasi hajuvettä tama voi koitua hyödyksi. Ystäväsi ei välttämättä ikinä ennen olisi tullut ajatelleeksi ostavansa sitä tiettyä hajuvettä, mutta sinä annoit sen hänelle lahjaksi. Nyt joka kerta kun hän käyttää tuoksua, sinä ponnahdat hänen mieleesi.

4. Anna lahjakortti. Jos haluat pelata varman päälle ja välttää virheostoksien tekemistä, anna ystävällesi lahjakortti. Lahjakortinkaan ei tarvitse olla tylsä lahja. Voit koristella kortin itse ja asettaa sen vaikkapa pieneen rasiaan, jonka ystäväsi saa avata pelkän kirjekuoren sijasta.

Lahjan antaminen on suuri ilo. Kun olet miettinyt lahjan antamista kunnolla, lahjan saaja huomaa tämän ja ilo on entistäkin isompi. 

No comments:

Post a Comment