Sunday, 5 January 2014

Yleiset meikkivirheet ja niiden korjaaminen

Suosittu lausahdus kuuluu seuraavasti: “Vähemmän on enemmän”. Tämä pätee monen muun asian lisäksi meikkiin. Monet meistä eivät ikinä ole käynyt kosmetologilla tai ammattimeikkitaiteilijalla kysymässä alan neuvoja. Tämän sijaan hortoilemme hyllyjen väliä etismässä tuotteita, joiden luulemme sopivan itsellemme. Tämän jälkeen meikki levitetään kasvoille sen mukaan mihin olemme tottuneet. Oletko koskaan kysynyt ystäviltäsi miltä meikkisi näyttää? Ehkäpä he ovat huomanneet jotain huomautettavan arvoista, mutta eivät ole kehdanneet mainita siitä sinulle.


Jos haluat pärjätä ilman ammattiapua meikin kanssa, seuraa näitä vinkkejä. Täten saat meikin näyttämään mahdollisimman luonnolliselta ja kauniilta kasoillasi.

Meikin valinta

Usein virhe meikin valinnassa on, että valittu sävy on liian tumma. Meikin ollessa liian tummaa, kasvoille syntyy maskimainen vaikutelma ja meikin rajat ovat selvästi näkyvissä niissä kohdissa, missä lopetit sen levityksen. Siispä valitessasi vaikkapa meikkivoidetta, älä testaa tuotetta käteesi, jossa iho on eri sävyinen kuin kasvoillasi. Sen sijaan testaa tuotetta kaulasi ihoa vasten. Täten sävy on lähempänä kasvojesi väriä. Hyvä nyrkkisääntö on, että jos olet epäileväinen kahden sävyn värillä, ota vaaleampi. Voit aina lisätä vaalean meikin päälle aurinkopuuteria korostamaan kasvonpiirteitäsi, mutta liian tummaa meikkiä on vaikea peittää.

Pohjustus

Jotta meikkisi pysyy kauniina koko päivän, muista oikeanlainen kasvojenhoitorutiini. Tähän kuuluu kasvojen pesu aamuin illoin, sekä kosteusvoiteen levitys. Jopa rasvainen iho tarvitsee kosteusvoidetta. Sen jättäminen pois saattaa vain pahentaa rasvaisen ihon talineritystä. Kosteusvoide toimii kasvoilla pohjustusaineena, johon meikki tarttuu. Näin meikki myös kestää paikoillaan kauemmin.

Häivytys

Kun levität meikkivoidetta tai peitevoidetta, muista häivyttää! Meikin tulee sulautua ihoon, niin että ulkopuolinen ei huomaa, mistä meikki alkaa jai ho päättyy. Yleisimmin tama huomataan kaulan ja leuan alueella, varsinkin jos meikkivoide on liian tumma. Jos taas olet käyttänyt peitepuikkoa epäpuhtauksien peittoon, tämäkin tulee häivyttää niin että finnin päällä ei ole 
näkyvää länttiä peitevoidetta, vaan että se peittyy huomaamattomasti.


Oikea valo

Meikki tulisi aina levittää luonnonvalossa, jotta näet miltä se tulee näyttämään astuessasi ulko-ovesta ulos. WC on usein liian pimeä meikin levitykseen ja valo siellä liian utuinen. Talvella voi olla vaikea löytää aika ennen töitä tai koulua, jolloin aurinko olisi jo ylhäällä. Sen sijaan meikkaa mahdollisimman luonnollista valoa antavan lampoon lähellä. Kesäisin meikkaa ikkunan edessä. Oikea valo on tärkeää sen takia, että meikki voi näyttää eri valossa täysin erilaiselta. Jos meikkaat huonossa valossa, voi tulos miellyttää sinua. Ulkopuoliset kuitenkin voivat huomata eron päivän mittaan.

Muiden mielipiteiden kysyminen

Ole valmis kuuntelemaan toisten mielipiteitä jotta löydät itsellesi oikeat tuotteet ja värit. Olet ehkä käyttänyt samaa luottohuulipunaa vuosikausia, kenenkään uskaltamatta sanoa sinulle, että se on sinulle liian tummaa. Sinun ei toki tarvitse muuttaa tapojasi jos itse olet niihin tyytyväinen, mutta paras olisi kuunnella ulkopuolisen mielipidettä saadaksesi palautetta meikkisi luonnollisuuden näöstä. Meikinhän tulee olla luonnollisen näköinen, ellet sitten hae vähän rankempaa lookia. Usein kulmakarvojen tummentamiseen valitaan liian tumma sävy. Musta väri on lähes aina liian tumma varsinkin suomalaisella iholla. Sen sijaan valitse ruskea tai harmaa kulmakarvakynä jotta katseesi on enemmän houkutteleva ja vähemmän hyökkäämäisillään oleva haukka.


Toivottavasti nämä vinkit auttavat luonnollisen ja kauniin meikin valintaan ja käyttöön. Kun meikkisi näyttää luonnolliselta ja tasaiselta, koko itsetuntosi saa kohotusta ja päiväsi piristystä!

No comments:

Post a Comment