Thursday, 2 January 2014

Hemmoittelu vinkkejä liiallisen juhlinnan jälkeen

Loppuvuoden juhlakausi on hauskaa aikaa, mutta voi tuoda muutamia kauneutenhoitoon liittyviä ongelmia. Pikkujoulut, työpaikan joulujuhlat, joulun ajan mässäily, sekä uuden vuoden bileet voivat rasittaa vartaloasi, josta se voi näkyä ulospäin. Onneksi näihin pieniin ongelmiin löytyy vinkkejä, jotka eivät maksa paljoa ja jotka voit suorittaa kotona. Seuraa siis näitä vinkkejä ja sitten voit keskittyä nauttimaan loppuvuodesta:

1. Juhliessa tulee usein juotua muutama lasillinen viiniä tai muuta alkoholijuomaa. Kohtuullisuus kaikessa vie pitkälle, mutta liiallinen juominen ei ainoastaan rasita vartaloa sisältä, mutta saattaa näkyä ulospäin myös. Alkoholi nimittäin kuivattaa ihoa sisältäpäin. Usein kaamea kankkunen johtuukin siitä, että vartalo on nestehukkainen, koska et ole juonut tarpeeksi vettä. Muista siis juoda vettä riittävästi ja varsinkin juodessasi alkoholia. Näin vartalosi ja ihosi saa parasta kosteutta itselleen. 


Voi olla että veden juonti ei aina riitä palauttamaan ihon kosteustasapainoa, joten ota avuksesi tavallista paksumpi yövoide. Yö on täydellinen aika ihon uusiutumiseen, jolloin kaikki kosteusvoiteessa olevat kosteuttajat pääsevät hellimään ihoa syvältä. Tuloksia voi näkyä vasta muutaman päivän kuluttua, joten muista kosteuttaa ihoa, sekä juoda paljon vettä. Näin pääset eroon alkoholin tai kylmän talvisään kuivattamasta ihosta.

2. Tuliko mässäiltyä jouluna liikaa? Emme syytä sinua! Kaikki ne herkkuruoat ja joulukonvehdit maistuivat niin hyvältä, mutta nyt kostautuvat näppylöinä ja muina ongelmina iholla. Tähän paras vinkki on käydä saunassa, jotta ihohuokosesi aukeavat ja puhdistaessasi ihosi, kaikki lika peseytyy pois. Tämä on myös hyvä hetki tehdä hellivä kasvonaamio. Näppylöistä eroon pääsemiseksi, käytä kasvonaamiota, joka sisältää savea. Savi on aine, joka kuivuessaan imee itseensä kosteutta ja epäpuhtauksia iholta. Muista kuitenkin kosteuttaa kasvot sen jälkeen välttääksesi uusien näppyjen syntyä.

3. Usein kylmä sää tekee käsistä kuivat ja halkeilevat. Tämä ei ainoastaan näytä epämiellyttävältä, mutta voi olla hyvinkin kivuliasta, jos iho halkeilee sen ollessa liian kuiva. Tähän auttaa ennaltaehkäisy. Vältä turhaa käsien pesua, sillä vesi kuivattaa niitä ennestään. Käytä hanskoja aina liikkuessasi ulkoilmassa. Pureva pakkanen on kuivien käsien pahoin vihollinen. Jos kätesi ovat päässeet huonoon kuntoon, käytä kosteuttavaa käsirasvaa. Jotkut voiteet imeytyvät ihoon nopeasti, joten voit levittää sitä yhden illan aikana useasti. Jotta tehostat voiteen imeytymistä ja vaikutusta ennestään, sujauta kätesi ohuisiin puuvillahanskoihin. Tämä on kuin kasvohoito käsillesi.


4. Jos olet juhlinut liikaa ja korkokengät ovat kivistäneet jalkojasi liikaa, ota jalkakylpy. Lorauta vettä ämpäriin ja sekoita joukkoon rauhoittavaa öljyä kuten laventelia. Tämä rauhoittaa kivistäviä jalkojasi sekä omia hermojasi. Siksi tällaisen jalkokylvyn ottaminen ennen nukkumaan menoa on loistava ajankohta, sillä laventeli rentouttaa ja nukut kuin tukki!

Kun olet juhlinut liikaa, nämä vinkit ovat omiaan hemmottelemaan sinut uuteen nousuun!

No comments:

Post a Comment