Monday, 31 March 2014

IHON TÄRKEÄT VITAMIINIT

Tiesitkö, että ihosi tarvitsee C-, ja E-vitamiineja pysyäkseen nuorekkaana ja kauniina? Useat kosmetiikkatuotteet mainostavat sisältävän kyseisiä vitamiineja, mutta kehon tulee myös saada vitamiineja ja mineraaleja sisäisesti!

C-vitamiini

Appelssiinit sisältävät C-vitamiinia. Tiedetään, että kyseinen vitamiini auttaa flunssan oireisiin, mutta ei itseasiassa ehkäise tartuntariskiä, kuten yleisesti voidaan luulla. Iholle C-vitamiini on elintärkeä, sillä se edesauttaa luonnollisen kollageenin, sekä arpikudoksen tuotantoa, auttaen ihosoluja uudistumaan nopeammin. Muutamat tutkijat myös väittävät kyseisen vitamiinin suojaavan auringolta! Alla on listattuna muutamia ruoka-aineita, jotka sisältävät itseasiassa enemmän C-vitamiinia, kuin appelsiinit!

1.       Punainen chili
2.       Paprikat! (Vihreä ja punainen)
3.       Kale
4.       Parsakaali
5.       Papaya
6.       Mango
7.       Ananas
8.       Kiwi


E-vitamiini

Tiesitkö: tämän vitamiinin yliannostuksen jälkivaikutukset ovat jäsenten vapina ja satunnainen hallusinointi?E-vitamiini on antioksidantti, joka suojaa ihoa ja edesauttaa solukon uudistumista. Vitamiinin väitetään myös suojaavan auringon haitallisilta säteilyiltä. E-vitamiinia sisältävät avokaadot ja pähkinät, esimerkiksi manteli. Tiesitkö: tämän vitamiinin yliannostuksen jälkivaikutukset ovat jäsenten vapina ja satunnainen hallusinointi? Seuraavat ruoka-aineet sisältävät kyseistä vitamiinia:
     
1.       Avokaadot
2.       Pähkinät (esimerkiksi saksanpähkinät ja mantelit)
3.       Pinaatti
4.       Hedelmät
5.       Parsakaali
6.       Vehnät

7.       Oliivit

No comments:

Post a Comment