Thursday, 3 April 2014

DIY Inkiväärihiusnaamio!

Hiustenlähtöön on olemassa helppo ja yksinkertainen keino. Ja vieläpä halpa sellainen. Ja parhaimassa tapauksessa se on jo hallussasi. Nimittäin kaikki mitä tarvitset on joko inkivääri tai sipuli!

Miten se toimii?

Pilko tai raasta inkivääri pienen pieneksi silpuksi. Kaikkea ei tarvitse käyttää kerralla, joten ylijäämän voit säilyttää pienessä purkissa seuraavaa kertaa varten. Hiero inkivääri päänahkaan ja anna vaikuttaa vähintään puolituntia. Huuhtele pois! Toimen piteen voi toistaa päivittäin tai muutaman kerran viikossa. Halutessasi voit sekoittaa silpun esimerkiksi oliiviöljyyn! Voi olla, että joudut pesemään hiuksesi muutamaan kertaan, sillä öljy voi jättää hiukset raskaiksi huolettoman hiustenpesun jälkeen (öljyn jääminen hiuksiin ei vahingoita hiusta, päinvastoin, mutta ole valmis pesemään hiuksesi uudelleen tarvittaessa!)

Tämä hiusnaamio edesauttaa hiusten kasvamista, sillä inkivääri stimuloi luonnostaan päänahan verenkiertoa, joka taas vilkastuttaa hiusten kasvua! Lisäksi inkivääri on ollut vuosisatojen ajan lääke hilsettä ja päänahan kuivuutta vastaan. Halutessasi voit myös kokeilla puna-, tai valkosipulia ja perunaa, joiden vaikutukset hiusten kasvuun ovat samankaltaisia!

Unelmana pitkät hiukset?

Hiukset kasvavat keskimäärin sentistä puoleentoista kuukaudessa. Lyhyttä tukkaa kasvattavalle aika voi tuntua tuskallisen pitkältä, mutta hiusten kasvua voi itseasiassa auttaa! On tärkeää, että syöt terveellisesti ja pidät hiuksista huolta kuten ennenkin. Mutta oikotie onneen on olemassa! Nimittäin päähieronta!


Älä kuitenkaan odota ihmeitä tapahtuvan hetkessä. Maltti on eduksi tässäkin tilanteessa. Päähieronta vilkastuttaa  verenkiertoa ja näin edesauttaa hiusten kasvamista, mutta muitakin tekosyitä löytyy päänsä hipelemiseen. Hieronta rentouttaa ja vähentää stressiä, sekä tuntuu tietysti mukavalta.


Käytä päähierontaan sormenpäitäsi ja pidä huoli, ettet käytä kynsiäsi. Raapiminenn voi vahingoittaa päänahkaa ja todella pahassa tilanteessa johtaa jopa hiustenlähtöön. Käytä helliä, pyöriviä liikkeitä. Käy sormenpäilläsi läpi päänahan etuosa ja takaosa, siirtyen sitten sivuille. Hiero samaa kohtaa 1-2 minuuttia ensin myötäpäivään ja sitten vastapäivään, varo painamasta sormillasi liian voimakkaasti! Hieronnan voi toistaa muutaman kerran viikossa.


Vinkki: 

Halutessasi voit käyttää erilaisia öljyjä päähierontaan. Yleisiä vaihtoehtoja ovat kookos-, manteli-, ja jojobaöljyt. Myös oliiviöljy on loistava valinta, vaikka joillekin se voi tuntua liian raskaalta. Mutta jos päänahkasi on erityisen kuiva, oliiviöljy voi olla loistava valinta. Ja tietysti kaikki ihmiset ovat erilaisia, joten eri öljyt sopivat eri ihmisille! Ei kuin kokeilemaan! Luonnollisten öljyjen käyttöä ei tule pelätä, sillä ne eivät tuki päänahan ihohuokosia. Levitä öljy päänahkaasi sormenpäillä. Halutessasi voit lisätä muutaman pisaran eteerisiä öljyjä (esimerkiksi ruusu- ja laventeliöljy), mutta huomio, että suurina määrinä nämä öljyt voivat olla toksisia ja haitallisia väärinkäytettyinä. 

No comments:

Post a Comment