Tuesday, 22 April 2014

Hedelmäsokerin vaikutus iholla - osa 2

Fruktoosi-aiheista postausta on syytä syventää vielä hieman, sillä hedelmäsokerin määrä eri hedelmissä vaihtelee hurjasti. Voi olla yllättävää, että tuttu ja turvallinen omena löytyy "sokeristen" hedelmien-listan kärkisijoilta. Siellä ovat myös kirsikat, kiiwit ja granaattiomena. Esimerkiksi omena voi sisältää jopa 10 grammaa hedelmäsokeria. Mutta tuoreet hedelmät ovat vielä pieni paha, sillä kuivatut hedelmät vasta sokeria sisältävätkin! Puhumattakaan useimmista hedelmämehuista.

Alle 50 grammaa fruktoosia päivässä katsotaan terveelle ihmiselle harmittomaksi ja usein urheilu voi tasapainottaa mahdollista liikakulutusta. Hedelmät katsotaan osaksi monipuolista ruokavalioita, eikä niitä tule unohtaa. Mutta mitkät hedelmät sitten sisältävät vähän fruktoosia?

1. Avokaadot
2. Tomaatit
3. Sitruunat
4. Ananakset
5. Banaanit
6. Papayat
7. MangotPitkäaikainen liiallisen fruktoosin saanti on huono uutinen ihon kollageenille ja voi johtaa ennen aikaisiin ikääntymisen merkkeihin.  Kollageeni on yksi proteiininmuoto ja tärkeä tekijä katsottaessa ihon terveyteen. Kollageeni on nimittäin se, joka pitää ihon kimmoisana ja nuorekkaana vielä monien vuosikymmenten jälkeenkin. Yltäkylläinen määrä sokeria voi häiritä kollageenin luontaista toimintaa kehossa! Siksi, kannattaa fruktoosin ja kaikenlaisten muidenkin sokerien ylimaltaista käyttöä harkita ja jos mitään syytä, jopa vähentää. 

No comments:

Post a Comment