Monday, 28 April 2014

Huonokuntoiset kynnet? Kokeile tätä!

Kärsitkö lohkeilevista kynsistä? Ei hätää, vaiva voi johtua kuivista kynsistä! Ja apu on lähellä. 

Kuivat kynnet voivat olla merkki proteiinin tai kosteuden puutteesta. Jos kärsit vaivasta kesät talvet, kokeile proteiinipitoisempaa ruokavaliota. Proteiniinpuutos näkyy iholla, heikkoina kynsinä ja johtaa jopa hiusten lähtöön. Lisäksi, ihon kollageeni kuluttaa jopa 30% koko kehon proteiinista. Mistä proteiinia sitten saa? Maitotuotteista, kananmunista ja lihasta. Myös soijassa on proteiinia, joten luonnollisesti listaan lasketaan mukaan myös tofu. Soijan huonopuoli proteiinin lähteenä on se, että soijan liiallinen saanti lisää elimistön estrogeenin tasoa. 

Myös erilaiset viljat, pavut ja herneet, sekä pähkinät sisältävät proteiinia. Monien suosikki on kuitenkin kreikkalainen jogurtti, joka mielletään usein muita jogurtteja terveellisemmäksi. Mutta se ainakin maistuu hyvältä. Vaikka veden jälkeen, proteiini on elimistön tärkein rakennusaine, täytyy sitäkin muistaa nauttia kohtuudella. Liika proteiini muuttuu kehossa rasvaksi. Sopivan määrän päivittäiseen kulutukseen katsotaan olevan noin 25% ruokavaliosta tai 1g kutakin painokiloa kohti. Tietenkin tarve on yksilöllistä ja siihen vaikuttavat mm. ihmisen ikä ja fyysinen kunto. Urheilussa aktiiviset tarvitsevat enemmän proteiinia erityisesti lihaksien vuoksi. Muuten kokeile rasvata kynsiäsi päivittäin. Aivan kuten hiuksissakin, kynsien hieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja saattanee parantaa kynsien kasvutahtia.

Tiesitkö, että kynsien jatkuva kuivuminen voi johtua myös kynsilakasta? Jos olet innokas lakkaaja, muista antaa kynsillesi silloin tällöin tauko ja pidä huolta käsien rasvaamisesta. 

No comments:

Post a Comment