Friday, 25 April 2014

Puhdistitko meikkisilveltimesi?

Kuten puhelimien näytöt, on meikkisiveltimetkin hyvä puhdistaa säännöllisesti. Oikeastaan kaikki mikä koskettaakin päivittäisessä käytössä useasti kasvojasi on hyvä pitää puhtaana. Tiesitkö, että niinkin yksinkertaiselta kuulostava asia kuin tyynyliinan viikottainen vaihtaminen uuteen voi vaikuttaa ihon kunnon paranemiseen näkyvästi jo alle kuukaudessa? 

Finnit ja muut ihon epäpuhtaudet johtuvat ihohuokosissa asuvista bakteereista. Likaiset meikkausvälineet ja tuhruinen kännykän näyttö kuljettavat bakteereita ympäri kasvoja, ja kun mukaan lasketaan vielä kaikki kerrat kun päivän mittaan kasvoja tulee kosketettua käsillä. Juuri tämän vuoksi on kasvot puhdistettava huolellisesti aamuin illoin. Meikkisienet ja siveltimet olisi hyvä puhdistaa kerran viikossa. Tapoja on monia. Helpoin -ja varmasti se tutuin tapa, on desifioida välineet esimerkiksi apteekista saatavalla haavanpuhdistusaineella.Voit käyttää myös tähän tarkoitukseen valmistettuja tuotteita: http://www.jtbeautyoutlet.fi/clinique-makeup-brush-cleanser-p-1293.html

Toinen nopea tapa on kastaa siveltimet kiehuvan kuumaan veteen ja antaa olla kymmenisen minuuttia, jotta kaikki bakteerit ovat varmasti kuolleet. Hyvä tapa varmistua asiasta on suorittaa molemmat tavat.

Jos aikaa on enemmän, voi siveltimien puhdistuksen aloittaa öljyämällä harjakset esimerkiksi oliiviöljyllä ja pyyhiä meikin jäämät pois paperilla. Öljyissä on antibakteerisia ominaisuuksia ja lisäkse ne hoitavat luonnonmateriaaleista tehtyjä harjaksia. Öljy voi olla kuitenkin liian paksua pestäväksi pois pelkällä vedellä, joten avuksi voi ottaa miedon shampoon tai vaihtoehtoisesti saippua. Pesun jälkeen, sivelmien harjasosat on hyvä asetella uudelleen kuivumaan laitettaessa, jotta ne säilyttäisivät muotonsa ja pysyisivät pidempään hyväkuntoisina. 

No comments:

Post a Comment