Tuesday, 17 September 2013

Ihon kuorinta ja miksi se on tärkeää

Kun ihomme ikääntyy ja on alttiina auringon säteilylle, se voi alkaa näyttämään kuivalta ja harmaalta. Tämä on seurausta ihon ulkopuolisen kerroksen huonosta kunnosta. Tämä on erityisen näkyvää kun olemme viettäneet kesän auringossa ja luoja paratkoon usein ilman auringonsuojavoiteita. Varsinkin naisilla ihon pintakerroksen huono kunto on helposti huomattavissa, sillä kun ihon pinta ei ole sileä, vaan täynnä kuolleita ihosoluja, jonka päälle on tehty normaali päivämeikki, tulos ei ole tasainen. Päinvastoin tämä antaa hyvin väsyneen ja epäterveen näköisen ihon.

Jotta saat ihon pysymään elinvoimaisena ja hehkuvan näköisenä, ota ihonhoitorutiiniisi mukaan kosteutus sekä kuorinta. Kuorintavoiteet kuorivat ihon pintakerrosta hellästi, niin että kuolleet ihosolut kuoriutuvat pois ja alta paljastuu uudet heleät ihosolusi, joiden päällä meikki näyttää tasaiselta. Kuiva iho voi olla suurikin rasitus kesän jäljiltä, tai varsinkin talvella. Mikä parasta, voit itse valmistaa ihonkuorintavoiteen oman keittiökaappisi tuotteiden avulla!

Sinun pitäisi kuoria ihoa noin 2-3 kertaa viikossa, jotta saat pitää ihon terveen hehkun. Tämä riippuu ihotyypistä ja jotkut herkemmät ja ohuemmat ihotyypit saattavat rasittua liiasta kuorinnasta. Aloita siis kuorimalla vain muutaman kerran viikossa. Yksi tapa on käyttää sokeria . Kyllä, sokeria! Glykolihappo jota löytyy eniten AHA (alfahydroksyyliryhmä happo) tuotteista on sokeriruo'osta. Voit hyötyä glykolihaposta seuraavasti:


Yksinkertaisesti sekoita 1 tl sokeria pieneen määrään suosikki ihonpuhdistusaineeseesi. Kostuta kasvot ja hiero puhdistusaine/sokeriseosta kasvoillesi 1-2 minuuttia . Huuhtele kasvot haalealla vedellä ja tunnet välittömästi eron iholla. Jos haluat kuorinnasta samalla extrakosteuttavan, pese ensin kasvosi ja sitten sekoita sokeri kosteusvoiteeseen. Näin saat samalla kosteutusta sekä kuorintaa.

Ravitse ihoasi:

Anna iholle virkistävää kosteutusta yksinkertainen ja ravitsevan kasvonaamion avulla. Aineet ovat tehokkaita ja löytyvät omasta keittiöstäsi. Yhdistä yksi tai useampi ainesosa alla olevasta listasta ja tee ihana kasvonaamio. Tee valinta kunkin tuotteen ominaisuuksia ajatellen ja mitä ihosi parhaillaan tarvitsee.

Pohja-aine:

Hunaja - Se on kosteudensäilyttäjä ( joka imee kosteutta ) jolla on antibakteerisia ominaisuuksia. Myös stimuloi ja silottaa ihoa .

Mango - Antaa entsyymejä, jotka myös kuorii ihoa ja hedelmän öljy auttaa kosteuttamaan.

Avokado – sisältää luonnostaan ​​runsaasti kosteusvoidetta ja sisältää välttämättömiä rasvoja ja öljyjä .
Kaurapuuro - Kosteuttava ja kuoriva.


Nestemäinen aine:

Maito - Entsyymit ja laktoosihappo kuorintaan sekä maitorasva hoitamaan ihoa.

Aloe Vera geeli - Parantaa ja pehmentää

Munanvalkuainen – kiinteyttää ja hoitaa.

Muista tarkastaa, ettet ole millekkään tuotteelle allerginen. Kokeile näitä vinkkejä muutaman kerran viikossa ja kerro, mikä yhdistelmä on sinun suosikkisi!No comments:

Post a Comment