Monday, 30 September 2013

5 syytä, miksi joululahjat kannattaa ostaa jo nyt

Oletko sinäkin sortunut viimehetken jouluostoksiin, joissa juokset paniikki hihassasi ympäri kauppoja etsimässä isällesi jotakin muuta kuin niitä iänikuisia sukkia tai äidillesi vielä lisää kynttilöitä. Niin mekin! Joulu on ihanaa aikaa, jonka voit viettää perheesi kanssa rauhassa herkutellen herkkuruokia ja voit kerrankin unohtaa diettisi ja vain kuunnella rentouttavaa joulumusaa ja vierailla isoäitisi haudalla viemässä hänelle kukkia tai kynttilän. Harmi siis, että nykyään jouluun liittyy enemmän stressiä kuin rentoutumista. Ja koska jouluun kuuluu lahjojen saanti ja antaminen, ehkä kerrankin voisit aloittaa niiden hankinnan ajoissa. Tässä on viisi hyvää syytä miksi sinun tulisi toimia jo nyt!


Hinnat kallistuvat

Joulun lähetessä, eivät ainoastaan ruoat, joulukoristeet ja muut välttämättömät asiat kallistu. Kaupat markkinoivat vaikka mitä joulukrääsää tuplahinnoin. Tämä itsesäänkin on jo hyvä syy ostaa joululahjat ennenkuin hinnat nousevat niin paljon, että joulu vie sinut taas vararikkoon. Kun ostat joululahjat perheellesi, kavereillesi ja työtovereillesi, voit joskus huomata olevasi niin pahassa rahapulassa, että joudut syömään jouluruoan tähteitä vielä Helmikuussakin.

Ala siis miettimään jo nyt, mitä ostaa lähimmäisillesi. Pidä listaa lahjaideoista mistä rakkaasi ovat maininneet tykkäävänsä tai mikä mielestäsi ilahduttaisi heitä. Sitten osta tai mikä parasta, tee itse nämä lahjat ja säästä lisää rahaa. Sen sijaan, että ostaisit Seppälästä siskollesi 20 Euron kaulaliinan, osta 5 Euron villalankarulla ja neulo se hänelle itse. Nyt kun sinulla on aikaa!

Ostat lahjoja, jotka eivät ilahduta saajaansa

Kun teet viime hetken paniikkiostoksia, vahingossakin tulee ostettua jotakin, mistä sen saaja ei välttämättä tykkää tai tarvitse ja se jää lojumaan käyttämättömänä. Miksi esimerkiksi ostit kaverillesi Sannalle kylpykuulia, eihän hänellä edes ole kyplyammetta? Sen sijaan pane merkille mitä läheisesi toivovat ja he saavat oikeasti jotain merkkaavan lahjan, joka ilahduttaa heitä pitkälle.

Tee jotain itse, kun sinulla on siihen aikaa

Jos teet jouluostoksesi 3 päivää ennen joulua, voit olla varma että ostoksen kuitit auheuttavat ylimääräisiä sydämentykytyksiä ja että lahjan saajat huomaavat että lahjoihin ei ole pistetty paljoa ajatusta. Tee itse lahjojasi, sen sijaan että ostat ne itse nyt kun sinulla on siihen aikaa! Neulo se kaulahuivi tai maalaa se taulu ja aseta itsellesi viikottaisia tavotteita, jotta saat ne aikaiseksi Jouluun mennessä. Neulo vaikka kaulaliinaa viisi riviä joka ilta ennen nukkumaan menoa ja maalaa taulua 2h joka Lauantai. Näin saat paljon aikaan! Tämän lisäksi voit valmistaa joulukorttisi itse, sen sijaan, että ostaisit Tiimarista 10 korttia Eurolla niinkuin isäsi...Sen sijaan käytä korteissa mielikuvitusta ja ala tekemään niitä ajoissa, jottei sinun tarvitse rustata 50 korttia yhdessä illassa!

Toimitusajat joululahjoille

Jos tilaat joululahjat online kaupasta, joulun ajan tuotteilla on usein pidemmät toimitusajat tai postitoimistot voivat olla kiireellisempiä kuin aiemmin. Haluathan että lahjasi saapuvat ajoissa perille? Tilaa ne siis jo nyt ajoissa, jotta sinun ei tarvitse stressata ehtivätkö ne saapua ajoissa vai ei.

Vähennä stressiä


Joulun koko tarkoitus on rauhoittua, mutta usein se kääntyy hirmuiseksi stressiksi. Hoida siis kaikki jouluostoksesi pois alta ennen joulua, jotta sinun ei tarvitse hermostua lisää lähempänä aikaa ja voit rentoutua perheesi kesken.

No comments:

Post a Comment