Sunday, 22 December 2013

Tee-se-itse manikyyri kotona

Kuuluisan sanonnan mukaan naisen iän voi arvata hänen käsistään. Toisen sanonnan mukaan naisen kynnet kertovat, kuinka hän pitää itsestään huolta. Mitä tuleva työnantajasi ajattelisi, jos kättelisit häntä työhaastattelussa kädellä, jonka kynnet ovat likaiset ja hoitamattomat? Sinun ei tarvitse käyttää tekokynsiä tai kirkuvan pinkkiä kynsilakkaa näyttääksesi huolitellulta. Joskus vain simppeli, kirkas kynsilakka voi tehda jo suuren eron. Tai jos et halua käyttää lakkaa, voit ainakin huolitella kyntesi, jotta niitä on kaunis katsoa. Tässä siihen parhaat vinkit, jotta voit tehdä itsellesi manikyyrin kotikonstein.  


1. Ensiksi poista aiemmat kynsilakan jämäsi pois. Jos sinulla on vielä vanhan kynsilakan rippeitä, ei uusi lakka tule tarttumaan tasaisesti. Päinvastoin se saattaa näyttää epätasaiselta ja rumalta. On myös hyvä idea puhdistaa kynnet kynsilakanpoistoaineella, vaikkei sinulla olisikaan lakkaa kynsissäsi. Aine poistaa kynsiltä muunkin lian ja rasvan, joka voi estää kynsilakan tasaisen levittymisen.

2. Seuraavaksi täytä pieni kulho lämpimällä vedellä. Upota molemman kätesi sormet siihen. Pidä kätesi kulhossa noin 5 minuuttia. Tämä pehmentää kynsien ympärillä olevaa ihoa, joten sinun on helpompi käsitellä niitä myöhemmin.

3. Kun sormien ympäristön iho on pehmeä, voit työntää kynsinauhoja taaksepäin niiden käyttöön tarkoitetulla tikulla. Voit myös poistaa kynnen ympärillä olevat kissankynnet. Ole varovainen kynsinauhojen kanssa. Jos olet liian ankarakätinen, kynsinauhat voivat tulehtua. Jos teet sen oikein, kyntesi näyttävät siistiltä ja pidemmiltä.

4. Muotoile seuraavaksi kyntesi haluamaasi muotoon käyttämällä kynsiviilaa. Tee yksisuuntaisia pitkiä vetoja. Kynsi voi vaurioitua jos teet edestaakse sahaavaa viilan liikettä.

5. Kun kyntesi ovat viilattu hyvään muotoon, koittaa niiden puhdistuksen vuoro. Puhdista kynnen aluset niiden puhdistukseen tarkoitetulla välineellä.

6. Vihdoin koittaa kynsilakan vuoro. Ensin lakkaa kyntesi aluslakalla. Aluslakka on läpinäkyvä lakka, jolla on kaksi tehtävää. Se suojaa kynttä värilliseltä lakalta, jotta kynsi ei kellastu. Ja se mahdollistaa värillisen lakan levittymisen tasaisesti. Lakkaa kynnen tyvestä niiden kärkeen päin. Anna kuivua täysin kuivaksi.

7. Kun aluslakka on täysin kuiva, lisää kerros valitsemaasi väriä. Arkeen sopii vaaleat sävyt kuten beiget, dudet, vaaleanpinkit ja vaaleanpunaiset. Jos käytät arjessa tummempia sävyjä, ne voivat halkeilla helposti ja voi olla että sinulla on vähemmän aikaa niiden korjailuun. Ja kukaan ei halua nähdä halkeilevaa lakkaa kynsissä! Jos lakka on melko ohutta, voit lisätä myös toisen kerroksen sitä.

8. Värillisen lakan päälle levitä vielä kerroslakka. Tämän tehtävä on suojella toista lakkaa ja pitää sen kiiltävänä ja hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään.

Muista, että vaikka kynsilakka näyttää kuivalta, sen totaaliseen kuivumiseen kestää noin kaksi tuntia! Joten anna niille sopiva aika kuivua, etteivät ne vahingoitu. Näillä vinkeillä kyntesi näyttävät terveiltä ja kauniilta ja säästät paljon rahaa tekemällä manikyyrin itse, etkä käymällä manikyyristillä. Kutsu vaikka kaikki tyttökaverisi koolle ja juoruilun lomassa voitte luoda itsellenne kauniit kynnet!

No comments:

Post a Comment