Wednesday, 4 December 2013

Kuivan ihon pelastajat kotikonstein

Suomalainen iho voi olla hyvinkin herkkä ja ärtyä helposti varsinkin säätilojen muuttuessa. Näin talven lähestyessä ja ilmojen kylmetessä iho saattaa kaivata ekstra paljon hellyyttä ja hoitoa, jotta voit välttyä kuivaan ihoon liittyvistä haittapuolista. Mistä sitten tiedät, kärsiikö ihosi ja tarvitseeko se erikoishoitoa? Jos ihollasi näkyy seuraavia oireita, kärsit luultavimmin kuivasta ihosta:
  • Iho tuntuu kireältä ja kuivalta
  • Iho hilseilee, tai sen pinnalla on vaaleita kuolleita ihosoluja
  • Iholla on punertavia, ihottumamaisia läikkiä


Myös normaali- tai öljyiset ihotyypit voivat kärsiä kuivasta ihosta talvisin, joten on hyvä vaihtaa kosteusvoiteesi rasvaisempaan vaihtoehtoon. Voit myös helliä ihoasi tekemällä sille pieniä kauneushoitoja kotikonstein. Kokeile näitä vinkkejä kuivan ihon vaivatessa:

1. Suorita kasvokuorinta ja kokovartalokuorinta noin kaksi kertaa viikossa. Näin pääset eroon kuivista ihosoluista ja pääset kosteuttamaan ihoa syvemmältä. Jos kuorintavoiteesi on päässyt loppumaan, voit ottaa avuksi keittiökaapista sokerin ja sekoittaa sitä kosteusvoiteeseen. Sitten suihkussa hiero seos vartalolle ja kasvoille pyörivin liikkein ja pese pois. Tämän jälkeen iho on ihanan sileä ja voit kosteuttaa sen, jolloin voide imeytyy paremmin ja syvemmälle.

2. Jos talviflunssa vaivaa ja nenä on tukossa, tee kasvoillesi yksinkertainen höyrysauna. Tarvitset vain kulhollisen tulikuumaa, höyryävää vettä ja pyyhkeen. Kaada vesi kulhoon ja aseta se pöydälle, jonka jälkeen aseta pääsi sen yläpuolelle kasvot kulhoa kohti. Ole varovainen, ettet mene liian lähelle kiehuvan kuumaa vettä: sinun ei ole tarkoitus muuta kuin hyötyä veden tuottamista höyryistä! Aseta pyyhe pääsi päälle, jotta koko pääsi ja kulho ovat pyyhkeen suojaamia ja kuuma höyry pääsee tekemään taikojaan kasvoillesi. Tämä ei ainoastaan auta sinua avaamaan henkiteitäsi ja tukkoista nenääsi, myös avaa ihohuokosia ja pehmentää ihoa, jonka jälkeen iho tuntuu taas pehmeältä ja kimmoisalta ja kasvovoide uppoaa syvälle.

3. Jos myös hiuksesi kaipaavat ekstrakosteutta, hiero niihin kookosöljyä. Tämä on ekstrakosteuttavaa niin hiuksille, kuin ihollekin. Hiuksissa voit käyttää sitä hoitoaineena tai hiusnaamion tapaan. Iholla taas voit käyttää sitä karvanajogeelinä tai kosteusvoiteena. Se voi kuitenkin olla hieman rasvainen vaihtoehto liikaa lisättynä joten lisää sitä maltilla!

Muista myös kosteuttaa iho aamuin illoin, jotta iho ei pääse kuivumaan liikaa. Muista toki myös, että veden kanssa lotraaminen saattaa kuivattaa ihoa ennestään, joten vaikka sinun tekisi mieli pakkasten yltyessä ottaa sauna monta kertaa viikossa ja helliä itseäsi monen lämpimän suihkun avuin, tämä saattaa kuivattaa ihoa. Ennen kaikkea, muista pukeutua lämpimästi, jotta et vilustu, sillä kun sinulla on hyvä olo sisältä päin, se näkyy myös ulos!


No comments:

Post a Comment