Sunday, 14 July 2013

Hajuvesien oikein käyttö

Hajuvesi antaa mille tahansa asulle loppusilauksen, oli se sitten iltapuku tai farkut ja t-paita vapaapäivänäsi. Hajuvesi on myös ihana lahja, sillä oikean hajun valintaan voi mennä paljonkin aikaa ja aina käyttäessäsi lahjaksi saamaa tuoksua, sen antaja tulee mieleesi. Hajuvesi myös saattaa tuoda muistoja mieleesi ajalta, jolloin käytit sitä ennen. Oikean hajuveden valinta on siispä lähes yhtä tärkeää kuin sen oikein käyttö.

Kaikki hajuvedet eivät nimittäin sovi kaikille ihmisille. Tämä johtuu siitä, että kaikkien iholla on rasvoja ja öljyjä, jotka vaihtelevat ihmisestä toiseen. Hajuvesi kuitenkin muuttuu eri ihmisten ihoilla eri hajuiseksi ja vaihtelee ihon omien öljyjen mukaan. Siispä hajuvettä ostaessasi, sitä tulisi kokeilla ihoa vasten, eikä paperilappua, sillä haju voi muuttua iholla suurestikin. Jotkin hajuvedet taas eivät sovi kaikille siitä syystä, että eri ihmiset reagoivat hajusteisiin eri tavalla ja jotkin parfyymit saattavat tuottaa päänsäryn. Tärkeää hajuveden valinnan lisäksi on myös sen käyttö. Näitä vinkkejä käyttäessäsi saat hajuvedestäsi sen parhaat ominaisuudet irti:

Hajuveden valinta

Oikean hajuveden valinta saattaa olla pitkä prosessi. Hajuvesiosastolla vieraillessa voi olla suuri houkutus suihkauttaa enemmän kuin yksi eri hajuvesilaji ihollesi. Nämä hajuvedet kuitenkin voivat sekoittua toistensa kanssa ja lopputulos ei saata olla hyvä tai todenmukainen. Suihkauttaessasi hajuvettä, kokeile sitä ranteesi sisäpuolelle, missä pulssisi tuntuu. Tästä sinun on helppo myös haistaa sitä. Älä kuitenkaan haista sitä heti sitä suihkautettuasi, vaan jätä hajuste rauhaan 20 minuutiksi ja sitten haista sitä. Näin parfyymillä on aikaa reagoida ihosi kanssa ja saat todenmukaisemman idean, siitä miltä hajuvesi tulee tuoksumaan sinun päälläsi.

Ota suihku

Hajuvesi imeytyy ihoon paremmin sen ollessa puhdas. Ota siis suihku ja peseydy ja kuivaa itsesi huolellisesti ennen kuin käytät hajuvettä. Näin tehdessäsi hajuvesi pysyy ihollasi kauemmin.

Kosteuta pulssialueesi

Hajuvettä tulee suihkauttaa vartalon kohdille, joissa pulssi tuntuu. Näitä ovat kaula, ranteen sisäpuoli, kyynärvarren sisäpuoli, nilkkojen sisäpuoli, sekä polvivarren sisäpuoli. Vältä kuitenkin hajuveden lisäämistä korvan taakse. Siellä iho on rasvaisempi, joka voi muuttaa hajuveden esanssia liikaa. Suihkusi jälkeen, kosteuta pulssikohtasi ja sitten rasvan kuivuttua muutaman minuutin suihkauta niihin hajuvettä.

Älä käytä liikaa

Yksi suihkaus per pulssikohta on tarpeeksi. Sinun kuuluu pitää parfyymiä ylläsi, eikä parfyymin sinua. Parfyymin ei pitäisi haista koko junavaunun toiseen päähän asti, eikä kukaan tykkää liian vahvasta hajusteesta. Sopiva hajuveden määrä on sellainen, että sinun halatessasi tai keskustellessasi läheisesti jonkun kanssa, he voivat haistaa hajuvetesi. Enempi voi olla luontaantyötävää. Siksi onkin hyvä muistaa välttää perfyymin lisäämistä päivän mittaan. Vain koska sinä et enää haista sitä yhtä vahvasti, ei tarkoita että muut eivät haista sitä. 

Kun haistat ylläpitämääsi hajuvettä, sen haju turtuu nenääsi kun hajuaistisi tottuu siihen. Iso virhe tässä kohdassa on ruiskauttaa lisää hajustetta. Siksi onkin hyvä jättää hajuvesipullo kotiin ja vain ruiskauttaa sita päällensä aamulla ennen töihin lähtöä.

Minkälaisen hajuveden sinun pitäisi sitten valita? 

Tähän ei ole tiettyä sääntöä ja monet käyttävät monia eri hajuvesiä koko elämänsä läpi, ilman että he ostavat samaa kahta kertaa. Toiset taas rakastavat yhtä ja tiettyä hajuvettä ja aina sinun haistaessasi sen he tulevat mieleesi. 

Isot brändit ja julkimot julkaisevat uusia hajuvesiä nopein väliajoin. Nämä hajuvedet ovat hyvin suosittuja ja voi olla että monikin vastaantulija käyttää samaa hajuvettä. Kuitenkin jokaisen iholla sen haju muuttuu sen kantajaa vastaavaksi, joten vaikka hajuvesi on sama, sen tuoksu on hyvinkin yksilöllinen. Sinun kannattaa siis vain kokeilla monia eri hajusteita ja löytää se oma oikea, minkä tuoksusta pidät aina vain enemmän ja jonka tuoksu saa muut huudahtamaan: “Ihanan tuoksuinen! Mitä se on?”


No comments:

Post a Comment