Wednesday, 17 July 2013

Meikki avuksi kasvojen ongelma-alueisiin

Kukapa meistä olisi täysin tyytyväinen omaan ulkonäköömme? Kaikilla meillä on epävarmuuksia vartaloomme, hiuksiimme ja kasvoihimme liittyen. Siinä, että haluat tuntea itsesi itsevarmaksi ei ole mitään hävettävää ja siis jos sinun tarvitsee käyttää tiettyjä konsteja häivyttääksesi ongelma-alueitasi, tämä on ymmärrettävää. 

Länsimainen kauneuden palvonta saattaa antaa yksisuuntaisen kuvan kauneuden normeista, joten nähdessämme ei niin klassisen kauniita malleja catwalkeilla tai mainoksissa tuottaa jonkunlaista mielihyvää. Erilaisuus on rikkaus ja ollessasi erilainen, olet uniikki ja tuot ympäristöösi jotain mitä muut eivät voi antaa. Kaikilla meillä on kuitenkin päiviä, jolloin inhoamme joitakin piirteitämme...

Angelina Jolien muhkeat pusuhuulet pistävät meidät huomaamaan, kuinka ohuet omamme ovatkaan. Ja voikun sinullakin olisi yhtä suuret säihkysilmät kuin vastaasi kävelevällä tytöllä. Sen sijaan, että yrittäisit muuttaa itseäsi, käytä meikkiä korostamaan omia hyviä puoliasi ja häivyttämään niitä, joista et pidä. Seuraavat meikkivinkit auttavat yleisiin kasvonpiirteisiin liittyviin pulmiin:

Leveä nenä

Jos nenäleikkaus ei tule kuuloonkaan sinulle, ja haluat olla luonnollinen ja käyttää rahasi johonkin hyödyllisempään, voit korostaa nenääsi meikilla.  Kasvojen oikealla varjostuksella voit korostaa niitä kohtia, jotka haluat. Nenän kohdalla, sivele varjostus nenän sivuille ja laita nenänvarteesi hieman vaaleampaa peite- tai valovoidetta. Tämä saa nenän näyttämään kapeammalta.

Pienet silmät

Pienisilmäisen on hyvä muistaa, että vaalea suurentaa, ja tumma pienentää. Käytä siis ripsiväriä, joka avaa silmäsi kauniisti, mutta jätä tummat silmämeikit pois ja vältä myös eyelinerin käyttöä. Sen sijaan käytä valkoista eyelineriä silmäsi sisäluomilla, sekä sisäkulmassa. Tämä avaa silmääsi ja tuo sinne lisää valoa. Näyttää myös siltä, että silmäsi valkuainen on suurempi kuin se oikeasti onkaan. Käytä myös vaaleaa luomiväriä, jotta mahdolliset silmiä reunustavat varjot peittyvät ja silmäsi loistavat kirkkaana kuopissaan.

Pienet huulet

Kaikki meistä eivät syntyneet Angelina Jolien mutruhuulia kantaen, joten emme voi kuin ihailla niitä vierestä katsoen. Voit kuitenkin käyttää muutamaa vinkkiä saadaksesi omat huulesi näyttämään isommilta. Rajaa huulesi huulenrajauskynällä, mutta piirrä rajaus juuri huulen rajan ulkopuolelle. Älä kuitenkaan vedä rajaa liian kauas, muuten se ei näytä uskottavalta. Sitten täytä huulesi valitsemallasi huulipunasävyllä. Huulesi näyttävät jo heti täyteliäämmiltä! Käyttäessäsi huulikiiltoa, sivele sitä vain huulien keskiosaan, sen sijaan että levittäisit sitä koko huulien alueelle. Tämä tuo myös illuusion suuremmista huulista.

Ohuet kulmakarvat

Tähän emme suosittele tekokulmakarvojen käyttöä, sillä miltä näyttäisi jos ne varisisivat kesken päivän ja sinun pitäisi noukkia ne pois nenäsi päältä? Ehei, ota avuksesi kulmakynä. Suurin virhe, joka kulmakynän käytössä tehdään, on että väriksi valitaan liian tumma väri, tai kulmakynänä käytetään mustaa kajalia. Harvan suomalaisen oma kulmakarvanväri on kuitenkaan pikimusta! 

Valitse siis vaaleanruskea tai harmaa väri, jotta saat luonnollisen tuloksen. Älä myöskään piirrä vain yhtä viivaa kulmakarvaksesi ja jätä sitä paikalleen. 

Tai älä väritä koko kulmakarvaasi kuin se olisi värityskirjan tehtävä. Piirrä kulmakarvojesi päälle muutama hento viiva kulmakarvojen kasvusuunnan mukaisesti ja sitten häivytä viivat käyttämällä pientä sutia tai pehmeää hammasharjaa. Näin väri tarttuu kulmakarvoihin ja pysyy luonnollisena.

Pyöreät posket

Kaikilla meillä on erimuotoiset kasvot, mutta eniten voivottelua tuottaa pyöreät kasvot. Syy saattaa olla, että pyöreät kasvot saattavat helposti muistuttaa lapsen pyöreitä kasvoja tai pulskaa olotilaa. Kuten leveän nenän häivyttämisessä, myös pyöreiden kasvojen kanssa apuna käytetään varjostamista. 

Kun käytät poskipunaa tai aurinkopuuteria, pyöreäkasvoisen ei tulisi levittää sitä poskipäälle pyörein liikkein, niin että tuloksena on hehkeät omenaposket. Tämä nimittäin vain korostaa pyöreitä poskia. Sen sijaan, tee kasvoillesi ilme, kuin pusukalalla tai aivan kuin olisit suutelemassa jotakuta henkilöä niin että poskesi menevät lommolle. 

Lommon alapuolelle tulevaan varjoon sinun tulee sivellä poskipunasi tai aurinkopuuterisi varjostamaan poskiasi. Tämä vaatii harjoittelua ja usein iso virhe on, että kasvoille jätetään tiukka viiva tumaa sävyä, jota ei häivytetä pois. Sivele siis väriä, mutta häivytä sen ulkonurkat niin, että se sulautuu ihoosi.


Toivottavasti nämä vinkit auttavat ja voit olla tyytyväinen omassa ihossasi!

No comments:

Post a Comment