Thursday, 11 July 2013

Hiustyylejä kesää 2013 varten

Kun kesähelteet iskevät, pitkät hiukset voivat olla iso riesa. Ne ympäröivät koko niskasi kuin verho ja voivat muuttua tahmeiksi ollessaan kosketuksissa ihoasi vasten, joka hikoilee ja jolle olet levittänyt aurinkovoidetta tai -öljyä. Hiukset myös saattavat kärsiä auringossa ja merivedessä uituasi, joten muista pitää hiuksistasi huoli. 
Käytä kosteuttavaa hiusnaamiota, jos olet viettänyt paljon aikaa auringossa. Tämä antaa hiukselle sen tarvitsemaa kosteutta, jotta se ei katkeile ja kuivu. Hiukset saattavat myös likaantua nopeasti niiden aukiollessa, joten tässä muutamia vinkkejä, minkälaisia hiustyylejä voisit harkita kesää varten.
Ponihäntä
Se ainoa oikea ponihäntä on loistava vaihtoehto niille päiville, kun et vain jaksa vaivautua hiustenlaiton kanssa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, sitä että ponihännän tulisi näyttää rumalta. Ehei, voit laittaa ponihännän vaikka kesäyöhön suunnatessasi. Jos hiuksesi ovat jo hieman likaiset, suihki hieman kuivashampoota niihin. 
Tämä imee turhaa rasvaa hiuksista ja kuohkeuttaa hiuksia. Vaihtoehtoisesti voit käyttää hiusgeeliä saadaksesi wet lookin, kuin olisit juuri noussut uima-altaasta. Sivele geeliä hiusten tyveen ja kampaa se päätäsi pitkin aina hiuslenkkiisi asti, josta ponihäntä alkaa. 

Ponihäntä pitää hiuksesi poissa tieltä tuulessa ja jos sinulla on hieman likaiset hiukset, tämän hiustyylin avulla kukaan ei huomaa.

Nuttura

Nutturat ovat myös keränneet suosiotaan, sillä kuten ponihäntä, nutturat ovat loistava keino pitää hiukset ylhäällä kun ne ovat hieman likaiset tai et jaksa vaivautua tekemään niille mitään lähtiessäsi ulos. Sen sijaan, että kokeilisit Pikku Myy-tyylistä kampausta, jossa jokainen hius-suortuva on kurin alaisena, tee hieman sotkuinen nuttura, joka heti on paljon kesäisempi. 

Kokoa nuttura päälaellesi ja kiinnitä se ponihännällä tai pinneillä. Jos sinulla on lyhyet tai ohuet hiukset, voit käyttää tätä helppoa temppua saadaksesi kuohkean, ison nutturan: 

Leikkaa vanhoista sukkahousuistasi sen sääriosa pois. Kieritä sitä ulospäin, niin että se muodostaa donitsin. Mitä kuohkeamman nutturan haluat, sitä enemmän sukkahousua sinun tulee käyttää. Jos sinulla on kuitenkin lyhyet tai ohuet hiukset, aloita pienestä nutturasta, silä et halua että sukkahousudonitsi paistaa hiuksiesi läpi. 

Muista myös käyttää oman hius-sävysi väristä sukkahousua. Donitsin ollessa valmis, tee itsellesi ponihäntä ja pujota donitsi sen läpi. Sitten kerää hiuksia ja kiinnitä ne pinneillä donitsin ulkopuolelle, jotta se peittyy. Helppoa!

Letit

Letit ovat myös oiva kesäinen ratkaisu ongelmahiuksille. Eikä sinun tarvitse käyttää koulutyttömäisiä saparolettejä, vaan voit harjoitella uusien lettien tekoa. Kokeile vaikkapa kalanruotoa tai vesiputouslettiä. Hiukset näyttävät kauniilta, kun letität letin niin että se kerääntyy ja laskeutuu kasvojesi toiselle puolelle. Letit ovat myös kätevä tapa pitää otsahiukset poissa otsaltasi, jos yrität kasvattaa niitä pois tai ne tahmaantuvat kesäsäässä liian nopeasti.

Beach babe kiharat

Jos sinulla on luonnostaan kiharat hiukset, olet hyvässä asemassa! Loistava kesälook on nimittäin beach babe kiharat, jotka tuovat mieleen Australian surffirannat ja joka hiustyylinä on huolettoman näköinen, eikä tarvitse paljoa aikaa tai huolittelua. 

Unohda suoristimet, sillä kesällä ilma on niin kostea, että hiuksesi saattavat kihartua automaattisesti muutenkin. Suihkauta hiuksiin merisuolasuihketta tai muuta muotoilusuihketta, joka mahdollistaa kiharoiden huolettoman laskeutumisen. 

Hiusasusteet

Voit ottaa avuksi myös muita hiusasusteita kuin ponihännän ja sukkahousuista valmistetun donitsin nutturan tekoa varten. Sekä lyhyt- että pitkähiuksiset voivat käyttää erilaisia pinnejä, nipsejä, pantoja ja huiveja hiustenlaittonsa apuna. 

Huivit ovat loistavia eivät ainoastaan näyttäessään upeilta ja toimivansa osana asukokonaisuutta, mutta myös niiden suojatessa hiuksia ja päänahkaa liialta auringolta. Näin vältyt myös auringonpistokselta. Leikittele siis erilaisilla huiveilla tänä kesänä!

Voit myös kokeilla pantoja pitääksesi liiat hiukset poissa kasvoiltasi. Näin hiukset eivät peitä kasvojasi, jos sinulla on esimerkiksi otsahiukset. Näin koko kasvosi saavat nauttia auringonsäteistä. Pinnit ja nipsit ovat käteviä myös kiinnittäessäsi lettejä, nutturoita ja pitäessäsi etuhiuksesi poissa naamaltasi. 

Näiden vinkkejen avulla hiustenlaitto kesän aikana sujuu huolettomammin!

No comments:

Post a Comment