Sunday, 21 July 2013

Kesärusketuksen korostaminen

Kun kesä saapuu ja auringon säteet hyväilevät taas ihoasi pitkän talven jälkeen, näytät heti terveemmältä ja elinvoimaisemmalta kuin talven hankien keskellä. Houkutus ruskettua voi olla jopa niinkin suuri, että astut aurinkoon suojaamatta ihoasi. Tämä on suuri virhe!

Ihosi ruskettuu kyllä ajan myötä ilman että altistat sitä auringon vaarallisille säteille ja palamiselle ilman suojaavia aurinkovoiteita. Jos haluat rusketuksen todella nopeasti, kokeile voiteen sijasta öljyä, mutta pidä huoli, että siinäkin on aurinkosuoja!

Kun olet nauttinut kesäsäästä ja saanut pintaasi kauniin rusketuksen, haluat varmasti, että se näyttää mahdollisimman hyvältä päälläsi ja korostuu kauniisti. Näiden vinkkien avulla tämä onnistuu hetkessä:

Aurinkopuuteri

Kun ihosi on saanut aurinkoa, voit korostaa sitä aurinkopuuterilla. Älä sivele sitä joka puolelle kehoasi ja kasvojasi, sillä tämä saattaa aiheuttaa teennäisen tai jopa liian oranssin lookin. Sen sijaan, käytä aurinkopuuteria korostaaksesi rusketustasi ja omia piirteitäsi. 

Kasvoissa, sivele sitä poskipäillesi ja poskipunan korvikkeena. Sivele sitä myös ohimoiltasi aina otsaan asti, sekä nenän vartta pitkin. Nämä ovat alueet, joihin aurinko osuu ja näin korostat kasvonpiirteitäsi hienosti. 

Jos haluat enemmän glamouria mukaan lookiisi ja olet suuntaamassa kesäyöhön, voit valita aurinkopuuterin, jossa on mukana hieman hohtoa tai hilettä. Tämä tuo kasvoillesi juhlavan ja hieman utuisen ruskean lookin. Lisää aurinkopuuteria myös dekolteelle ja olkapäille, mutta varo, ettei se tahraa vaatteitasi.

Itseruskettavat

Jos ihosi ei rusketu helposti, voit aina turvautua itseruskettaviin voiteisiin tai suihkeisiin. Joskus vain muutama suihkaus riittää, jotta saat tervettä väriä ihollesi. Älä siis alennu käyttämään puolta purkkia kerralla, haluathan rusketuksen näyttävän luonnolliselta? 

Ennen itseruskettavan levittämistä kuori ihosi kuorintavoiteella, jotta kuolleet ihosolusi kuoriutuvat pois ja saat rusketuksesta mahdollisimman tasaisen. Jos sinulla ei ole kuorintavoidetta, sekoita yhteen hieman suihkusaippuaa ja sokeria ja hiero tätä ihollesi. Tämä toimii samoin kuin merihiekka rannalla ollessasi ja kuorii ihosi kauniin tasaiseksi.


Vaaleat ja pastellit vaatteet

Ruskettunut iho korostuu parhaiten käyttäessäsi vaaleita värejä ja pastelleja. Valitse siis asuja, jotka ovat valkoisia, beigejä ja muita nuden värejä, sekä pastellisävyjä kuten mintunvihreä, vaaleanpunainen ja vaaleankeltainen. Mikä sen ihanampi näky, kuin ruskettuneet säihkysääret kirkkaanvärisestä kesämekosta pilkottaen? 

Vaaleat värit ovat myös viileämpiä auringossa, sillä tummat värit imevät auringon valoa enemmän ja näin saatat kokea olosi epämukavaksi auringossa.

-Korallin ja oranssin sävyt

Myös korallin ja oranssin sävyt korostavat rusketusta kauniisti. Jos et halua käyttää näitä värejä vaatteissa, voit käyttää pieniä yksityiskohtia, jotka ajavat saman asian. Käytä sandaaleja, huiveja tai kosketiikkaa, joka on iloisen värinen. Lakkaa kyntesi tulisen oranssilla kynsilakalla ja levitä huuliisi korallinpunaista huulipunaa tai -kiiltoa. Nämä värit ponnahtavat katsojan silmiin ollessasi kauniin ruskettunut.

-Kulta

Kultaiset korut myös korostavat rusketustasi. Voit hyvinkin siis kasata pinon kultaisia rannekoruja ranteeseesi ja käyttää isoja kultaisia korvakoruja. Voit hakea itämaalaista lookia, jossa korujen käyttöä ei arkailla. Jos kuitenkin pelkäät korujen jättävän rusketusraitoja, voit sipaista hieman kullanväristä eyelineriä tai luomiväriä. Tämä näyttää kauniilta ruskettuneita kasvojasi vasten.

-Neonvärit

Varaudu palaamaan takaisin 80-luvulle! Kaiva esiin kaikki neonväriset asusteesi ja käytä niitä reippaasti. Kesä on kirkkaiden värien aikaa ja voit reippaasti kokeilla kirkkaan pinkkejä, keltaisia, turkooseja ja vihreitä sävyjä.

Jos neonväriset vaatteet ovat liikaa, voit toki vain sipaista kirkkaan pinkkiä kynsilakkaa varpaidenkynsiisi tai käyttää koruja, joissa on mukana näitä värejä.


Nyt vain rohkeasti kokeilemaan näitä vinkkejä. Muista kuitenkin aina käyttää aurinkosuojaa kun olet ulkoilmassa, aurinko voi polttaa myös pilvien läpi ja vanhentaa ihoasi.

No comments:

Post a Comment