Sunday, 28 July 2013

Ihonhoitotuotteet ihotyypin mukaan

Oikea kosmetiikka oikealle ihotyypille on tärkeää sen luodessa raikkaan ja luonnollinen ulkonäön sekä estäen kosmetiikasta johtuvia reaktioita, kuten allergioita joiden tuloksena syntyy ihottumaa, kutinaa tai epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä tai jopa kivuliasta ihottumaa. 

Jokaisen ihmisen iho on ainutlaatuinen ja erimaalaisten henkilöiden kasvot voivat omistaa erilaisia ​​ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon, kun valitaan sopivaa kosmetiikkaa. Tämä on varsin tärkeää suomalaisen ihon hoidossa, jossa on otettava huomioon hyvinkin yleiset iho-ongelmat kuten talven tuova kuivuus ja ihottumat, sekä psoriasis.

Jos olet ollut pettynyt, kun luomivärisi paakkuuntuu silmiesi vakoihin tai meikkisi on valahtanut naamaltasi jo ennen lounasta tai käyttämäsi tuotteet paakkuuntuvat ja näyttävät epäluonnolliselta, ihon ominaisuuksien ymmärtäminen ja ihotyypille sopivan kosmetiikan ostaminen on kannattava valinta.

Tässä muutamia vinkkejä, joiden avulla voit etsiä sinulle parhaat tuotteet.

  • Vältä kosmetiikkaa, joka kuivattaa tai ärsyttää ihoa

Jokainen eri ihotyyppi reagoi eri tavalla eri kosmetiikkaan. Vaikka tietty brändi toimii oman ihosi kanssa hyvin käyttäessäsi luomiväriä, saman tuotemerkin huulipuna ei välttämättä toimi. Tämä johtuu siitä, että silmäluomien ihotyyppi voi olla hyvin erilainen kuin huulien ihotyyppi. 

Kun olet valinnut kosmetiikkaa, esimerkiksi kuivumisen estämiseksi ja tämä kosmetiikka aiheuttaa ihon puhkeamista, voit olla hyvinkin turhautunut. Valitettavasti, saatat joutua kokeilemaan useita tuotteita, jotta voidaan määrittää ne, jotka toimivat iholla johdonmukaisesti. 

Toinen asia, joka on otettava huomioon, että iho voi saada reaktion tuotteesta joka ei aiemmin aiheuttanut ihoärsytystä, joten sinun voi olla pakko löytää vaihtoehto jota et ole kokeillut. Ihon ominaisuudet voivat muuttua huomattavasti eliniän myötä, pakottaen muutoksia kosmetiikkatyyppiin joita valitset.

  • Harkitse ihon sävyä valittaessa kosmetiikkaa


Vaikka tietyn tyyppinen kosmeetiikka on juuri oikea ihotyypillesi, se voi näyttää väärältä jos valitset väärän värin - joka on joko liian vaalea tai tumma ja tekee kosmetiikasta vähemmän kuin houkuttelevan. Valitse kosmetiikkaa, jotka täydentävät ja vastaavat ihon sävyä ja auttavat ihon pienien epätäydellisyyksien katoamisessa ja ihon tekstuurin parantamisessa.

Tummat sävyt, syvät värit luomiväreissä ja eyelinereissä soveltuu parhaiten niille henkilöille, joilla on suklaan tai oliivin sävyinen iho. Toisaalta ääripäässä, jos sinulla on kalpea iho, sinun pitäisi valita kevyempiä sävyjä ihollesi ja silmämeikkiisi. 

Kosmetiikan pitäisi parantaa ja korostaa ihon sävyä, eikä koskaan peittää sitä.

  • Panosta laatu meikkiin

Laatumeikeillä on usein taipumus saada kukkaro tyhjäksi nopeasti, mutta se osoittaa laatunsa sitä käytettäessä iholla. Halvat meikit voivat paakkuuntua kakkumaiseksi iholle, joka viittaa siihen että siihen käytetyt ainesosat eivät ole laadukkaita tai niiden sekoitus ei ole hyvä. 

Niiden on todennäköisempää asettua ihon pinnallae, joka tuottaa muovisen ilmeen. Etsi laadukasta kosmetiikkaa, jotka eivät välttämättä ole kalliita. On parempi sijoittaa itse ostamalla laadukkaita meikkituotteita jotka tiedät näyttävän hyvältä ihotyyppisi päällä.

  • Kuiva iho

Jos olet joutunut kuivan ihon kohteeksi, älä masennu. Sinun pitäisi löytää mousse tai crème tyyppisiä kauneustuotteita. Jos käytät peitevoidetta, varmista, että se on kermapohjainen. 

Silmämeikki onnistuu parhaiten myös crème luomiväreillä jotka eivät kuivata. Kosteus on avainsana myös huulipunissa ja huulikiilloissa. Etsi kosteuttava huulipuna ja käytä huulikiiltoa, jossa on ainesosia, kuten aloe-tai E-vitamiinia, jotka molemmat tarjoavat lisää kosteutta huulille.

  • Herkkä iho

Etsi tuotteita, jotka on merkitty käytettäväksi erityisesti herkkäihoisille ja vältä tuotteita joissa on käytetty hajusteita. Lue pakkausmerkinnät läpi tarkasti. Tärkeintä on välttää kaikkia tuotteita, joihin on lisätty väriä, hajustetta tai säilöntäaineita. Näistä ei herkkä iho pidä.

  • Sekaiho

Voit valita tuotteita, jotka ovat erityisesti luotu sekaiholle tai käyttää muutamaa eri tuotetta eri ihoalueille. Jopa niinsanottu normaali iho on usein erilainen eri alueilla ja on siis enemmän tai vähemmän rasvainen kuin muilla alueilla. Normaali iho voi myös vaihdella kuukausittain tai eri aikoina.

  • Rasvainen iho

Kokeile öljyttömiä meikki-ja puhdistustuotteita, sillä helposti rasvoittuva iho ei tarvitse lisäöljyjä, vaan tulee vain rasvaisemmaksi niiden käytöstä. Irtopuuterissa on vähemmän öljyä kuin kivipuuterissa ja siis poistaa hyvin kiiltoa rasvaiselta iholta päivän mittaan. 

Vältä kermaisia luomivärejä tai ripsivärejä, jotka leviävät helposti jos ne ovat kosketuksissa öljyisen ihon kanssa. Muista kuitenkin olla jättämättä ihon kosteuttamista kokonaan pois. Jos ihosi ei saa öljyä kehon ulkopuolelta, se tarrautuu omaan öljyynsä yhä tiukemmin ihon kosteuttamisen varalle. Valitse kevyt ihorasva tähän tarkoitukseen.

  • Puhdistusaine vaihtoehtoja

Vältä voimakkaita tai kuivattavia puhdistusaineita sekä rasvaisia puhdistusaineita, riippuen ihotyyppisi mukaan. Parhaat ihon puhdistusaineet, riippumatta ihotyypistä ovat vesiliukoisia puhdistusaineita, jotka ovat hellävaraisia iholle. On hyvä muistaa, että vesikin kuivattaa ihoa, joten muista myös käyttää ihon kosteusvoidetta.


No comments:

Post a Comment