Saturday, 10 August 2013

Hunajan käyttö kauneudenhoidossa

Seuraamalla muutamia yksinkertaisia ​​vinkkejä voi olla tarpeeksi pitääksesi ihosi kauniina.
Jotta saisit hyödynnettyä luonnon perimmäistä voimaa ja sen vaikutuksia, kokeile hunajaa. Kleopatran kuuluisiksi tekemät maito ja hunaja kylvyt loivat hunajalle tietä jonka johdosta hunajasta on tullut suuri suosikki ylitse muiden luonnontuotteiden jota kaikki nykyään käytettävät kauneusrituaaleihinsa. Kleopatran lisäksi muutkin mennesiyyden kaunottaret vannoivat hunajan nimeen ja pitivät sitä välttämättömänä ainesosana kauneushoitoja varten.

Saastuminen, lika ja muut kemialliset aineet ilmassa aiheuttavat muutoksia ihon kyvyssä säilyttää vettä, joten se näyttää kuivalta, ryppyiseltä ja ikääntyy nopeammalla vauhdilla. Luonnollinen, kosteuttava ja antioksidanttisia ominaisuuksia sisältävä hunaja sinetöi kosteuden, nuorentaa ihoa, puhdistaa ihoa täten jättäen sen pehmeäksi ja joustavaksi.

Hunaja puhtaimmillaan sopii kaikille ihotyypeille, jopa herkälle iholle. Kauneudenhoidossa kannattaa käyttää hunajaa runsaasti säteilevän ihon saamiseksi. Ihonhoitotuotteet, kuten kylpyvaahdot, suihkugeelit, kasvojen voiteet, ihovoiteet, kosteusvoiteet, vartalon kuorinnat ja jopa vastasyntyneille vauvoille suunnatut tuotteet sisältävät puhdasta hunajaa.

Hemmottele itseäsi ja korjaa vahingoittunutta ihoasi puhtaan luonnontuotteen – hunajan avulla:

- Purista muutama annostus hunajaa kylpyammeeseen kun olet ottamassa kylpyä, tämä pitää ihon pehmeänä ja joustavana.
- Kuiva iho = 1 tl hunajaa, kasviöljyä ja ¼ tl sitruunamehua. Taputtele se kuiville alueilla ihollasi, jätä 10 minuutiksi ja huuhtele vedellä.
- Tee kosteuttava naamio käyttämällä 1 tl hunajaa, 1 munankeltuainen, ½ tl manteliöljyä ja 1 tl jogurttia. Levitä sitä kasvoillesi, kaulallesi ja muille ruumiinosillesi. Anna vaikuttaa 15 minuuttia ja huuhtele vedellä. Iho tuntuu heti kosteutetulta ja kiillotetulta eikä enää kiristyneeltä.
- Saadaksesi silkkisen sileän ihon, sekoita kupillinen hunajaa ja 3 tl ruusuvettä. Levitä kasvoille ja kaulalle välttäen herkkää aluetta silmien ympärillä. Hiero hyvin ja huuhtele haalealla vedellä ja nauti tunteesta, jonka nämä luonnontuotteet tuovat.
- Tee hunajanaamio: Avaa huokoset paikallisesti naamaltasi painamalla kasvojen ihoa liinalla joka on uitettu lämpimään veteen. Jätä se myös kasvoillesi hetkeksi. Tämä aukaisee ihohuokosesi jotta ne ottavat hunajan hoitavaa vaikutusta vastaan paremmin. Sivele hunajaa naamallesi ja anna vaikuttaa 20-30 minuuttia. Huuhtele ensin lämpimällä vedellä ja sitten kylmällä vedellä joka taas sulkee huokoset ja kirkastaa kasvosi hoidon jäljiltä.
- Hemmottele ihoasi hunajataikinalla sekoittamalla: 1 tl hunajaa, 1 munanvalkuainen, 1 tl glyseriiniä ja jauhoja. Tasoita taikina kasvoillesi ja anna sen vaikuttaa 10 minuuttia ja sitten pese se pois lämpimällä vedellä. Iho tuntuu virkeältä ja nuortuu.
-4 rkl täysmaitojauhetta ja 2 rkl hunajaa tekee myös erinomaisen vauvan kylpyaineen. Tarkista kuitenkin lääkäriltäsi ennen, että tätä suositellaan sinun vauvasi ikäisille lapsille.


Kautta aikojen hunajaa on käytetty kauneudenhoitoon ja näin on edelleen. Hunajassa on parantavaa voimaa, jossa on varmasti perää sen ollessa tänäkin päivänä näin suuressa suosiossa. Kokeile sinäkin!

No comments:

Post a Comment