Monday, 12 May 2014

Heleän ihon salaisuus – Sitruunamehu!

Erilaiset makuvedet eivät vain maistu hyvältä, mutta ovat ihana lisä kuumina kesäpäivinä! Erilaisia makuvesiä voit tehdä itse esimerkiksi pilkkomalla hedelmän paloja vesikannuun, tai puristamalla hedelmästä suoraan mehua veteen. Helppoa, terveellistä ja lisäaineetonta!

Sitruunamehu puhdistaa elimistöä, samalla sen nauttiminen voi ehkäistä erilaisten munuaisongelmien syntymistä. Sitruuna on loistava C-vitamiinin lähde, sekä se sisältää myyös keholle tärkeää potassiumia. Potassium on veden ja proteiinin tavoin tärkeä solujen rakennusaine, se pitää huolen siitä, ettei elimistö pääse kuivumaan, vaan toimii kunnolla. Potassiumia saa esimerkiksi banaaneista, kookospähkinöistä, pinaatista, perunoista ja bambusta! C-vitamiini taas edesauttaa kollageenin muodostumista ja auttaa taistelussa ikääntymisen merkkejä vastaan.


Sitruunamehua voi toki myös käyttää ulkoisestikin. Jo vuosisatoja aknesta kärsivät ovat pyyhineet tällä mehulla kasvonsa ja ihon kunto on parantunut hetkessä. Lisäksi sitruunamehulla voi yrittää vaalentaa tummia kyynerpäitä tai polvia.


Aloita päiväsi juomalla lasillinen sitruunavettä tai keitä siitä pitkän päivän päätteeksi teetä. Sitruunatee on mös hyvä lääke flunssan oireisiin, sillä sitruuna rauhoittaa ärtnyttä kurkkua ja helpottaa oloa. Hyvät syyt sitruunaveden juontiin eivät lopu vielä tähän, sillä sitruunalla on vielä monia muita terveysvaikutteisia etuja. 

No comments:

Post a Comment