Wednesday, 21 May 2014

Japanin ihme – Kamelia-öljy

Kamelia-öljyä (myös idän oliiviöljyksi kutsuttu) on käytetty Japanissa vuosituhansia kauneudenhoitoon. Öljy on monikäyttöinen, se sopii iholle, eikä ole liian raskas käytettäväksi kuiviin hiuksiin. Kamelia-öljyssä on luonnollinen UV-suoja, ja sen tiedetään auttaneen hälventämään pahoja aknearpia, sekä epätasaista pigmenttiä iholla.

Jos kärsit aknen aiheuttamista arvista, kokeile tätä öljyä. Levitä öljyä ongelma-alueille esimerkiksi ennen nukkumaan menoa ja anna vaikuttaa yön yli. Ihon paraneminen kestää aikansa, mutta voit saada näkyviä tuloksia jo muutaman kuukauden aikana. Kamelia-öljyä käytetään mös ruuanlaitossa, joten herkulliset uudet reseptit odottavat!

Hiuksiin kamelia-öljyä voi käyttää öljyhoitoja kuiviin hiuksiin ennen pesua. Öljy vaikuttaa paremmin kuiviin hiuksiin, kuin jo märkään tukkaan. Levitä öljyä hiuksiin koko pituudelta ja huolehdi erityisesti latvoista, sillä ne ovat hiustesi vanhin osa ja kaipaavat eniten huomiota. Voit halutessasi lisätä öljyä myös päänahkaasi. Anna vaikuttaa puolisentuntia ja huuhtele huolellisesti pois.

Toinen tapa käyttää kamelia-öljyä hiuksii on eräänlainen ”leave in hoitoaine”-tapa. Tiputa muutama pisara öljyä kämmenellesi ja hiero pyyhekuiviin hiuksiin. Kamelia samalla suojaa ja hoitaa hiuksia, ja tekee niistä kiiltävät. Kamelia-öljy toimii myös arkikäyttöisenä hiusöljynä, sillä se on kuivien latvojen hengenpelastaja. Se imeytyy nopeasti, eikä jätä latvoja rasvaisen näköiseksi, kuten monet muut aineet tekevät!


Kamelia-öljyä voi todellakin kutsua ihmeöljyksi! Nyt kaikenlaisten erilaisten luonnon ja kuivaöljyjen keskellä voi olla hämmentävää miettiä tahtooko lähteä trendiin mukaan, mutta kamelia-öljy on maineensa arvoinen ja hyvä öljy aloittaa kokeilu! 

No comments:

Post a Comment