Saturday, 24 May 2014

Oil pulling

Oil pulling eli 'öljyllä purskuttelu' on tuhansia vuosia vanha tapa, jolla jo muinaiset roomalaiset huolehtivat suuhygieniastaan. Tavan nimi jo itsessään kertoo mistä on kysymys. Tarkoituksena on aloittaa noin teelusikallisella öljyä ja purskuttaa 15-20minuuttia aamuin illoin. Öljyn antibakteerinen vaikutus ja purskutuksesta syntynyt paine puhdistavat koko suun. Tapa auttaa myös pitämään hampaat valkoisempina, vieläpä luonnollisesti!

Aluksi öljyn pitäminen suussa voi vaikuttaa vieraalta ajatukselta, mutta siihen tottuu nopeasti! Oil pulling pitäisi suorittaa aamulla ennen aamupalaa ja hampaiden pesemistä, sillä tarkoitus olisi saada yön aika suuhun kertyneet bakteerit ulos. 20 minuuttia voi myös kuulostaa pitkältä ajalta, mutta sen aikana voit esimerkiksi meikata tai toimittaa muita aamuaskareita.


Suuhygienian lisäksi, oil pulling on auttanut iho-ongelmiin, esimerkiksi kasvojen akneen. Tapa saattaa myös auttaa päänsärkyyn ja flunssan oireisiin. Salaisuus piilee siinä, että bakteerit eivät pääse elimistöön ja sitä kautta verenkiertoon. Lisäksi tiedossa on kasvolihaksille jumppa, joka vilkastuttaa verenkiertoa kasvoissa ja saa ihon hehkumaan! Posket puutuvat purskutteluun nopeasti, mutta ajan myötä ne vahvistuvat. Voit aloittaa aluksi 10minuutilla kerran päivässä ja lisätä minuutteja myöhemmin.

Toimenpiteeseen käy mikä tahansa luonnollinen öljy. Hyviä vaihtoehtoja ovat pähkinäöljyt, esimerkiksi manteli. Myös oliiviöljy ja kookosöljy ovat suosittuja, ensimmäisenä mainittu lienee se, jota roomalaiset käyttivät.


Oil pullingin aikana on normaalia, että sylki kerääntyy suuhun. Yritä kuitenkin pitää öljy suussa niin pitkään kuin mahdollista. Jos sylkeä kerääntyy liikaa, sylkäise se pois (älä missään nimessä nielaise!) ja jatka uudella lusikallisella öljyä. Kun öljyllä purskutteluun tottuun siitä tulee nopeasti uusi rutiini.  

No comments:

Post a Comment